Förbered din flytt: boka flytthjälp, sortera, packa

I den här artikeln lägger jag fram en enkel guide för att få en flytt att flyta så bra som möjligt, man stöter alltid på problem och hinder men om man tar dem här stegen på allvar kan jag garantera en lugn och sansad flytt. Det är inte alls så svårt att få en trevlig flytt som många tror, dåliga flytt-erfarenheter handlar ofta om man inte tagit förberedelser på allvar och börjat packa sista veckan. Då blir det kaos, det kan jag lova.

Börja med att boka flytthjälp

Börja dina förberedelser för flytten med att boka flytthjälp från en flyttfirma som du känner att du litar på. Det är inte svårt att hitta en flyttfirma göteborg, en enkel Google-sökning kommer att ge resultat. Det bör inte ta dig mer än 20 minuter att boka flytthjälp så varför inte sätta igång redan nu? Om det är 2-3 månader kvar till din flytt så är det dags att boka flytthjälp! Vänta inte för länge.

Sen åker du och lånar flyttkartonger

Från flyttfirman och på så sätt sparar du in lite pengar, det är ganska dyrt med flyttkartonger om man köper så det är smart att låna till en flyttfirma göteborg, dessutom är det mer miljövänligt. När du har ungefär 2 månader på dig innan det är flyttdags så tycker jag att du skall börja packa ner sådana saker som du använder sällan. Det finns säkert massa saker i dina skåp och garderober som du inte använder alls längre, så ta tillfället i akt och börja rensa ut och slänga och ge bort sådant som inte skall med. Det är skönt att ha lite extra tid när man gör detta så det inte blir stressigt och tråkigt att sortera och packa ner.

Packa sedan skåp för skåp, eller rum för rum

Det är enklast om man packar skåp för skåp för då kan man packa upp det på samma sätt sen, vilket är super-smidigt och gör att man sparar mycket tid. Att packa smart är smart, då slipper man extra jobb sen när man ska packa upp och komma till rätta i sitt nya hem. Vilket man vill göra så fort som möjligt, det är jobbigt att ha massa flyttkartonger ståendes i hela huset!